Hızlı Menü
Fiyat Listesi icon
Fiyat Listesi
Bayilerimiz icon
Bayilerimiz
İletişim icon
İletişim
Test Sürüşü icon
Test Sürüşü

Blade Batarya Teknolojisi

Bataryalar, elektrikli araçların en önemli donanımlarından biri. Enerji depolamak ve aracı çalıştırmak için kullanılan bataryalar, aracın performansını etkilediği gibi kullanım kolaylığından maliyete kadar birçok konuda belirleyici rol oynuyor. Güvenlik, sürdürülebilirlik ve uzun ömürlü bir kullanım, bataryalarda aranan özelliklerin başında geliyor.

Elektrikli araçlarda yaygın olarak lityum iyon bataryaları kullanılıyor. Ancak 20 yılı aşkın süredir batarya teknolojisine öncülük yapan BYD, yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından bu konuda devrim niteliğinde bir teknolojiye imza attı: Blade Batarya.

Peki, Mart 2020’de hayatımıza giren, BYD Blade Batarya’nın çığır açan teknolojisi bize ne vadediyor? Tek cümlede; daha fazla güvenlik, dayanıklılık ve daha iyi performans.

Lityum Demir Fosfat (LFP) Farkı

Batarya ve pil gibi ürünlerin çalışabilmesini sağlayan bir tür kimyasal reaksiyonun gerçekleştiği elektrota katot ismi verilir. Yaygın batarya teknolojisi “lityum iyon” bataryalardır ve bu isim katot adı verilen malzemenin türünden kaynaklanır. Blade Batarya’da ise lityum demir fosfat (lithium iron-phosphat-LFP) kullanılır ve bu malzeme daha yüksek güvenlik anlamına gelir. Çünkü termal stabilite açısından mükemmel olan bu madde, aynı zamanda dayanıklılığı ile öne çıkar. 

Elektrikli araçlardaki en büyük endişelerden biri batarya güvenliğidir. Blade Batarya size, olağanüstü bir dayanıklılık, yüksek menzil, uzun ömür ve güç sunarken maksimum güvenlik de sağlar. Bu güvenlik, yalnızca bataryadaki malzemeden kaynaklanmıyor, pilin tasarımı da bu noktada önemli bir rol oynuyor. Pil, daha iyi bir alan kullanımı sağlaması amacıyla daha uzun ve daha düz bir şekilde geliştirilmiştir. Bu tasarım, pilin daha güvenli olmasına hizmet ediyor.

Zorlu Güvenlik Testi

Blade Batarya, en sıkı güvenlik testlerinden başarıyla geçmiştir. Ciddi bir trafik kazasının sonuçlarını simüle eden “çivi ile delme testi” bunlardan biri. Blade Batarya’nın güvenli olup olmadığının ölçüldüğü bu test, “batarya testlerinin zirvesi” olarak kabul edilir. 

BYD'nin 2020 yılında piyasaya sürdüğü Blade Batarya, bataryaların güvenliğini test etmek için çivi ile delme testini başarıyla geçen tek bataryadır. Çivi ile delme testlerine tabi tutulan Blade Batarya, delindikten sonra duman çıkarmamış ve ateş gözlenmemiştir. Yüzey sıcaklığı 30 ila 60 °C arasında gözlemlenmiştir. Aynı koşullar altında, NMC Batarya'nın yüzey sıcaklığı 500 °C'yi aşmış, duman çıkardığı ve şiddetli bir şekilde yandığı gözlemlenmiştir.

Blade Batarya’nın tek özelliği güvenli oluşu da değil. Blade Batarya; verimlilik ve menzil konusunda da avantaj sunuyor. BYD CTB teknolojisi ile bataryanın alan kullanımını %50 oranında genişletiyor; böylece enerji yoğunluğunu artırıp daha kompakt bir alanda daha fazla pil kullanımına imkan veriyor. Tüm bu teknolojiler sayesinde BYD Blade Batarya daha uzun bir sürüş menzili sağlıyor. Bunlara ek olarak Blade Batarya’nın 'bal peteği' tasarımı aynı zamanda daha fazla sağlamlık ve güvenlik sunuyor.

BYD’nin Türkiye’de satışa sunduğu modeller de bu teknoloji ile donatılmıştır. Lityum demir fosfat (LFP) sayesinde geleneksel lityum iyon pillere fark atan, zorlu güvenlik testlerinden başarıyla geçen, uzun ömürlü Blade Batarya, BYD kullanıcılarına yüksek performanslı, kaliteli bir elektrikli araç tecrübesi sunuyor.

Daha fazla bilgi için bakınız: Blade Batarya